Det blir Egypten i Vinter :)

Shiit så himla nice :) Jag som var orolig att int få en tjänst, på grund av att inte alla som sökt kommer få iår (Tydligen är konkurransen hårdare än någonsin) Jag har varit orolig nu i flera dagar..idag på förmiddagen följde jag med Anette till Lindos, men kunde int tänka på nåt annat än att snart kanske jag får veta..

Så Hurughada here I comes, vet dock int hur länge jag blir kvar här på Rhodos. Det får jag veta till veckan :)

Vi hörs

Vem läser min blogg?

Jag ser ju att det är folk som läser min blogg, och nu undrar jag förstås vem det är som läser?
Skriv vem du är i kommentarer :)
Jag är nyfiken!

Apropå nyfiken, på fredag får vi veta vart vi hamnar i vinter alternativt om man får lov att åka hem. Enligt Gustav så kommer inte alla som vill att få fortsatt, jag är nervös. (Vill ju verkligen fortsätta) Men om man får sluta beror inte att man gjort ett dåligt jobb UTAN det beror isåfall på att det knappt finns några tjänster till vintern :( så håll tummarna för mig!

Om några timmar har jag flygplats, det är kul att va back to work and back to Rhodos, man uppskattar verkligen jobbet tusen gånger mer nu efter lite semester :)


Det blev ingen sol för mig idag heller

Är seriöst helt Kritvit, är nästan skämmen. Jag skulle behövas tvångsinläggas på solarium alternativt bosätta mig på stranden, kanske det andra alternativet är bäst!?

Idag hade jag Välkomstmöte, gick bra! Kul att vara tillbaka måste jag säga :) Ikväll blir det utgång, ser jag framemot :)

Nu måste jag ÄTA annars döör jag av hunger

Måste dessutom tillägga att Anette misslyckades med uppdraget, som hon glömde bort (Dåligt eller va?)


Uppdrag Singel!



Nu är utmana varann som gäller. Anette fick Utmaning nr 12 passande för kvällen eftersom hon idag har flygplats och busstransfers.

Utmaning nr 12 innebär:
Börja prata med en främling på bussen om isbjörnar! Det som kanske gör det hela extra fult är ju att hon bär uniform! Men vi får se hur hon lyckas ta sig igenom denna situation. Jag får en redogörelse imårn :)

Så imårn väntar ett utmaning till mig som hon skall välja (jag kan ju lova att den jag gav till henne var sjukt lätt i jämförelse med många andra)

Nu är jag ju tillbaka på Rhodos, har fått träffa bäst-Anette som kom & hämtade mig på flyplassen :) Sen har jag sprungit en tur och skypat lite med bror och mor min :) Och så lyckades jag låsa mig ute, som tur var hade Anders int hunnit gå ännu så han kund öppna dörren till mig (Annars hade jag vart utelåst till ett-tiden inatt då de andra kommit hem från dags flygplats-pass)

Imårn väntar Välkomstmöte och Service

See yah

Nu är det bara några ynka timmar kvar

Tills jag reser tillbaka (hem?) till Rhodos igen!
Känns som sagt ändå ganska kul :)

Idag har jag umgåtts med pappsen här i Västerås, vi har shoppat (hittade några skitbilliga Nike-ballerina skor för 225:-) som jag letat efter ballerinaskor till jobb, och dessa var perfekt för de blir ej sådär äckliga och sunkiga på en gång som tygskor! Får lägga upp bild sen..vi har fikat massor och ätit gott :) och så har jag STOOR handlat Godis och annat gott som jag ska ta med mig till Rhodos!

Nu ska vi se nån bra film och sen blir det att sova :)

ciao

Sista dagen hemma!

Har haft det hur bra som helst, känns som jag hunnit koppla av och hinna med massor.
Jag blev ju så bra välkommen då jag kom hem:


Så himla sött av Bea och Peter, och att man kan bli så glad av nåt sånt litet =)

Sen har jag ju hunnit äta allt som jag jag nånsin vart sugen på Palt, souvas, falukorv, Frasses, hamburgerkött, smågodis mm :) Så ätit kan jag ju säga att jag gjort massor, bakat också: Morotskaka, Chokladbollar och Bullar, mumma :) Det märks då jag ställer mig på vågen, 2 kilo lyckades jag gå upp på bara denna korta tid. Kanske lika bra att jag ska tillbaka till Rhodos på söndag!



såhär har jag spenderat min semester, njutandes och glad

Sen har jag hunnit varit i stugan, träffa kompisar, göra slut på min budget iform av shopping :)

Fler bilder kommer inom kort på facebook, nu väntar packning :)

Ciao


SWEDEN

Är ju hemma i Sweden nu, känns riktigt härligt måst jag säga. Är dock ruskigt kallt, men skönt att slippa SVETTAS HELA TIDEN! Här kan man dessutom använda kläder som man nästan knappt använt sedan April = jeans, skinnjacka, stövlar mm :)

Kom ju i tisdags, åkte då till Pappa i Västerås där väntade husvagnsliv "like old days" (oappa jobbar nämligen där under veckorna och bor då i husvagn). Vi åt massa gott rostbiff, kykling och potatissallad & korv och makaroner och massa, massa svenskt lösgodis. Trevligt att träffa han och snacka massa! Blev också en massa sightsing


 

Sen onsdags kväll tog jag norrlandståget och åkte hem till jauret. Där blev jag varmt välkommen i form av "välkommen hem Mia" som bror min och hans tjej Bea (som jag förövrigt träffade för första gången), mkt sött. Sen blev det Prison Break och kåtamiddag (riktigt gott men sjukt dyrt) och idag torsdag har jag slappat, vart på Vitjokk med mamma, Peter & Bea och grillat korv och sen fick jag ÄNTLIGEN SE BÄSTA KARRO, blev massa snack (åh vad jag saknat dig) och sen har jag och mamma haft mamma &Mia mys i soffan med sällskap av Frasse-hamburgare (finally) och Wallander "Skulden" var riktigt kul!



Jag & Lillebror

Bror & hans  söta tjej Bea

Trion!

Mer kommer, imårn blir det stugan och eventuellt dans (beror på hur jag mår är fortfarande sjukt förkyld)

Fick föressten ett glatt besked, Tesa kommer hem på måndag :D

Ha det fint så länge mina vänner :)

Efter 7 h på Athens flygplats..

...är det bara 1 h väntan kvar. Kommer till Sthlm vid halv tre tiden, sen bär det av till Västerås där jag ska träffa pappa. Är där till onsdag kväll då jag tar natttåget till Arvidsjaur :) Åh vad skönt det ska bli att komma till Sverige, så jag har längtat (men känns ändå riktigt konstigt att komma hem)


Jag och Anette flummade som vanligt då vi gick runt i Rhodos stad för att ta bilder, har mest festbilder och insåg ganska snabbt att det kanske inte är nåt att visa mormor!
Åh jag är så glad att du kommit till teamet, du är bäst! Tillsammans är vi helt galna, I like :) Jag lär ju sakna dig, min roomie! Men vi ses om 2 veckor :)



Snart ses vi allihopa  därhemma i jauret:) Åh jag glädjer mig verkligen :) Har bara några timmars resa kvar

Puss och kram


Att vara reseledare....

Här kommer en sann berättelse om jobbet som reseledare:

Reseledare måste vara världens enklaste och framför allt roligast arbete. Inte sant?

Tänk att få ha betald semester. Och inte krävs det någon särskild utbildning. En reseledare behöver inte kunna så mycket.

 

Utom språk förstås. Några års universitetsstudier i ett par olika språk är naturligtvis en bra grund. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

 

Utom sjukvård förstås. Det är verkligen inte dumt om reseledaren är sjuksköterska eller läkare. För att inte tala om mentalvårdare. Reseledaren måste kunna svara på vilka mediciner som hjälper mot solsting, värmeslag och förfrysningar. Diarréer och förstoppningar måste kunna lösas. Enklare typer av hjärtsvikt, nervproblem samt givetvis akut alkoholförgiftning.

 

De mediciner och sjukdomar som reseledaren inte känner till, lär hon/han sig snart. Resenärerna är mycket generösa när det gäller att dela med sig av sina sjukdomar och mediciner. Samt sina släktingars. Och vännernas. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.

 

Utom juridik förstås. Vad får och framför allt vad får man inte göra i detta land? Vi skandinaver är vana att det alltid finns någon som talar om det för oss. Det skall reseledaren kunna.

 

Får man smuggla äkta mattor, om man låtsas att man tror att de är oäkta? Får man gå nedför trappor utan att hålla i ledstången? Får man skratta utan hjälm och hur får man ut sitt ressällskap ur finkan? Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.


Utom historia förstås. Det är väl ändå skamligt att betala massor av pengar och inte få en guide som åtminstone har Alf Henrikssons kunskaper.

 

Hade man velat läsa en massa själv, hade man inte valt en guidad busstur. Lite kan man väl ändå kräva. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.


Utom gedigen kunskap i matlagning och vin förstås. Några år i Grytthyttan skadar inte. När man reser till en ny plats vill man naturligtvis veta allting om traktens restauranger, vad som serveras, hur det är tillagat och vilket vin som passar bäst till vilken sorts mat. Har inte reseledaren varit på alla restauranger? Märkligt. Vad gör de egentligen år efter år på samma resmål? Solar och badar mest förstås? Eller åker skidor. Nej, det är inte mycket en reseledare behöver kunna.

 

Utom psykologi förstås. De är alltid några resenärer som blir osams, drabbas av paranoia, västerprasslar eller försöker byta sin fru mot ett par kameler. Sådant leder ofta till psykodramer. Vem skall kunna lösa detta, om inte reseledaren.

 

Att ha erfarenhet från dagis, mentalsjukhus och/eller socialarbete är inte dumt. Har man varit morsa eller farsa på stan, är det en fjäder i hatten. Annars är det inte mycket en reseledare behöver kunna.


Utom metrologi förstås. Hur blir vädret imorgon? Är det någon idé att åka med på bussturen eller passar det bättre att sola? Hur blir vädret i övermorgon och hur är vädret hemma? Regnar det i Sala? Vet inte reseledaren det? Märkligt. Man har väl betalat för att få lite service.

 

Nej, det är inte mycket en reseledare behöver kunna.


Utom lite administration förstås. Det handlar om enklare typer av kontorsarbete, som att ta hand om växling, deponering av pengar, ordna utflykter, bilhyror och vespor, arrangera välkomstmiddagar, barnpassning, kontakten med huvudkontoret i Sverige, skriva rapport och fixa rum, när det finns några.


Dessutom är det bra om reseledaren är utbildad musicalartist med författartalanger. Det gör det lättare att få jobb. Sjunga och dansa ska väl reseledaren ändå kunna. Man har ju inte rest på restplats. Lite show är det minsta man kan begära.


Nej, det är verkligen inte mycket man behöver kunna för att ha betald semester. Det känns skönt att veta att reseledaren inte är överbetald. Ett par tusenlappar i månaden. Brutto. Det är helt OK. De får ju mat. Ibland får de till och med ett rum som de får behålla hela säsongen.

En reseledare

SVD 1995

Man ska helt enkelt vara en alltiallo, Och det stämmer. Man ställs inför alla möjliga situationer, man måste alltid vara nytänkande..men det är världens bästa jobb! Det är utmanande och utvecklande och man träffar så otroligt mkt folk!

 

Trots mkt slit så inser man att det är värt allt jobb där:

  • När man får höra av en gäst "Du är fantastisk och du gör det värt att resa med Ving"
  • När en gäst säger "Får vi ta ett kort på dig, min dotter tycker du är jättegullig och har snackat en massa om dig"
  • När man får en gullig lapp av en gäst
  • När världens sötaste grektant kommer och kramar och pussar en och säger att hon saknat en, trots man bara setts 3 ggr.

Imårn åker jag mot Nordligare breddgrader, me like :)


Nu var biljetten bokad

då var man alltså 3200 kr fattigare, jag ska åka hem på månd (kommer alltså hem en dag tidigare än tänkt)
Ska bli så sjukt att träffa ALLA, har saknar er alla därhemma!

Bara 3 1/2 arbetsdag till semester, gaah helt sjukt

Ledig dag

Har vart ledig idag! Var sjukt trött då jag klev upp vid elva tiden (hade bara då sovit ca 3 h, var ju utgång igår) men vi envisades ändå att gå  stranden, sen klippte sig både jag och Anette! Det är sjukt mkt billigare här (20 euro) och ingen väntetid. Så lätt värt, och Jukka (den svensk-finska frisören) är riktigt duktig och snabb! Hemma i Arvids betalde jag sist 380 kr!i

Annars ha jag sovit mest hela dagen och sen ätit godmat på Rustico, lätt bästa grekrestaurangen här på Rhodos som ligger i gamla stan :)

Bara 1 vecka kvar nu :D

hejs